Yogales van Juliette - Yoga Rotterdam

Direct bij een verrassend rustig stukje stad in Rotterdam Delfshaven bouwde zij haar Yoga en FlyingArtwork atelier om tot een bijzondere studio voor yoga: De yogartschool! Hier ben je even helemaal uit de stad en is het makkelijker om tot rust komen en tot je zelf te komen. Hier geeft Juliette haar yoga-lessen, luchtyoga, clinics en workshops. Voor les informatie email: info@yogartschool.nl

Daarnaast runt Juliette haar Flyingartwork atelier voor haar acrobaten aan de Schie in Rotterdam.

Juliette is een gepassioneerde, gekwalificeerde (Hatha (Flow) & Ashtanga) yoga docente, aerial-yoga docente, dans-therapeute, choreografe en (lucht)-acrobate. Zij beoefent yoga en haar overige 'bewegings' werkzaamheden ruim 12 jaar.

Op deze pagina vind je informatie over de yoga lessen in Rotterdam. Wil je je inschrijven voor lessen? Kijk dan onderaan deze pagina en vul het formulier in. Neem gerust contact op met Juliette voor vragen. 

Over Juliette Dormaar-Khalaf Yoga-lessen in Nederland / Rotterdam in de Yogartschool :

Ik geef nu les in een gefuseerde stijl van yoga dat zowel elementen van Ashtanga- Vinyasa flow als ook de goede alignment technieken van Iyengar en Hatha-Yoga combineert. Op die manier geloof ik dat je zowel een verantwoorde ontwikkeling van de asana’s beoefent, maar ook met voldoende aandacht voor de (Ujjayi) ademhaling en de verbindingen van de asana’s. Ik zal jullie stapsgewijs uitleggen hoe de Ujijayi ademhaling werkt, inclusief concrete oefeningen.

De extra aandacht voor deze ademhaling stimuleert niet alleen onze longfunctie en bloedsomloop. Het genereert ook een natuurlijke warmte die ons helpt te ontgiften. Tegelijk versterkt de Uijayi ademhaling onze prana-levensenergie. Dit heeft een prachtig rustgevend, maar ook opwekkend effect, wat ons geheel in het hier en nu brengt.

Deze ademhaling word ivm het ‘keelgeluid’ ook wel eens de ‘Oceaan ademhaling’ genoemd. Je zal deze magische beleving ook sterk ervaren tijdens de yoga vakantie met mij aan de Rode Zee. Kijk hier voor meer informatie over yoga vakanties.

Mijn lessen sluiten we af met een geleide meditatatie meestal in combinatie met shavasana. Deze manier van afsluiten geldt ook voor de ‘Lucht-yoga’ ofwel: ‘aerial yoga’ lessen van mij.

yoga-les                                        

Aerial-Yoga/ Lucht-Yoga

Op een verantwoorde maar speelse wijze leid ik jullie door de mogelijkheden heen qua yoga beoefening en qua ‘vliegen’ in de lucht. Aerial yoga is een unieke ervaring van het beoefenen van verschillende asanas met pranayama terwijl je geheel of gedeeltelijk loskomt van de grond d.m.v onze yoga hangmatten. Een unieke combinatie van yoga en luchtacrobatiek.

Hierdoor ervaar je op een veilige wijze een nieuw gevoel van vrijheid. Ook zal je bepaalde asana’s anders ervaren en misschien verder komen dan dat je ooit hebt gedaan. Op een speelse en creatieve wijze krijgt het ‘kind’ in ons zo de ruimte en kunnen we veilig onze grenzen verleggen: Een totaal nieuwe belevenis ! Mijn lucht-yoga lessen zijn geschikt voor elk niveau.

aerial-yoga, airyoga, hangmatyoga, airyoga

Juliette’s verdere activiteiten:

Sinds 2001 ben ik artistiek leidster, choreografe en luchtacrobate van Flyingartwork. Ik heb veel opgetreden voor groot publiek, zowel nationaal als internationaal. Voorbeelden hiervan zijn:  theateroptredens, voor Royaltiess (o.a Koningin Beatrix aantal maal), VIPS, tijdens concerten (Marco Borsato) en vele bedrijfsevenementen. Voor mijn choreografie en acts heb ik een aantal prijzen ontvangen voordat ik naar Canada ging.

Gedurende 2 jaar heb ik het concept, de choreografie, creatieve en technische productie vormgegeven en uitgevoerd voor de Winter-Efteling.

In Canada (Montreal) heb ik masterclasses van coaches van Cirque du Soleil, Montreal Canada gevolgd en heb ik getoerd met o.a het Dynamo Theater.

Met de jaren nam mijn eigen yoga beoefening en ontwikkeling een steeds belangrijker en grotere plek in mijn leven in. Dit mede (dankzij) het herstel na een aantal operaties waarbij mijn yoga mij geholpen heeft tijdens de revalidatie. Ook kreeg mijn danstherapeutische achtergrond hierdoor weer meer plek. Patanjali (Yoga grondlegger en levens filosoof) is voor mij een belangrijke levens-inspirator.

Of je nu een beginner bent of een gevorderde yoga-student; bij mij kun je terecht voor zowel de traditionele yoga vorm (Hatha en Ashtanga) alsook de nieuwe en speelse trend: aerial yoga. Neem gerust contact met mij op voor de verschillende les mogelijkheden in Nederland.

Locaties voor yogales in Rotterdam:

Juliette biedt vanaf september haar yoga en aerial yoga lessen en workshops aan in haar eigen en on-conventionele Flyingartwork-Atelier in Rotterdam! Kijk voor meer informatie op de website: www.yogartschool.nl. Yoga workshops of lessen van Juliette aanvragen op andere locaties behoort ook tot de mogelijkheden. Dit geldt zowel voor particuleiren als bedrijven.

Het fijne is wel dat ons atelier geheel toegerust is voor o.a de lucht-yoga (aerial-yoga) lessen. Ook heb je op deze wijze de buitenkans om een keer een kijkje achter de schermen te krijgen van de andere activiteiten van Juliette met Flyingartwork.

Mocht je meer informatie willen inwinnen over de mogelijkheden, aarzel niet en mail ons gerust !

Interesse in yoga-les? Vul onderstaande formulier in:

kcaptcha