Aerial yoga

Aerial yoga is een nieuwe vorm van ‘mix-yoga’ dat de assana's combineert met gecontroleerde bewegingen uitgevoerd in een aerial apparaat, oftewel: een luchtacrobatische lus.

Juliette was 1 van de eerste mensen die Aerial yoga ontwikkeld heeft in 1998. Deze vorm van yoga is simultaan ontstaan op meerdere plekken in de wereld. Dit geeft aan dat er een belangrijke behoefte is om deze twee technieken met elkaar te verbinden. Het wordt nu de 'nieuwe trend' in de yoga wereld genoemd. Onder goede begeleiding van een ervaren docent kun je bijzondere 'hoogtes' bereiken waar je veel plezier aan hebt.

De lichamelijke uitdaging van de training in de lucht met ondersteuning van de lus complementeert de lichamelijke uitdaging van de Yoga Asana's. De kleine afstand van de grond maakt brengt een drukverminderende verlichting in de gewrichten. Op fysiek vlak betekent dat: Het spel met de zwaartekracht en het 'gelift' worden door de hangmat of lus: je spier- en gewrichtstelsel versterkt en ontlast. De schouders worden gestabiliseerd en tevens soepeler gemaakt. De buikspieren worden 'spelenderwijs' versterkt, en de wervelkolom en flexibiliteit wordt toegankelijker om te verkennen.

Op spiritueel en persoonlijk vlak verleg je veilig je grenzen en zodra je over de eerste 'vliegdrempel' heen bent, gaat er een wereld voor je open: je voelt je bevrijd en sterker. En je zal merken dat het ook een heerlijke manier van ontspannen is voor je zowel je lichaam als je geest. En daarnaast beleef je veel plezier met je zelf, je docent en groepsgenoten. Je bent volledig en mindfull aanwezig. Wat een mooie stimulans voor je yoga en persoonlijke leven kan dit betekenen.