Over Egypte & Sinaï

Egypte is natuurlijk wereldberoemd dankzij zijn mysterieuze geschiedenis van Piramides en farao's. De bevolking is van nature heel gastvrij, behulpzaam en vriendelijk. Dahab zelf is een heel relaxt oud Bedoeïene dorpje en nu een kleine badplaats. Hier is het toerisme kleinschalig en heb je geen last van het wat meer 'opdringerige' toerisme uit bijvoorbeeld Sharm el Sheikh. Na de revolutie zijn Juliette en Anwar natuurlijk ook hun vrienden gaan bezoeken in Dahab. Wij doen bewust zaken met de locals die hun personeel goed behandelen en waarbij het geld een investering is in de mensen en hun lokale bedrijfjes. Dit is des te meer van belang voor de heropbouw van het land en de eigenwaarde van de mensen hier.

Belangrijk: de plaatsen rond de Rode Zee waar wij onze yoga retraite houden zijn duizenden mijlen verwijderd van de huidige protesten en onrust. De mensen hier zijn er ook niet mee bezig. Het is en blijft hier heerlijk rustig. Zie ook het reisadvies voor Egypte van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Handige reistips en kennis over Egypte, Sinaï en Dahab

Op dit onderdeel van de site hebben we informatie en reistips verzameld om een reis naar Egypte goed voor te kunnen bereiden en om een indruk te krijgen van dit prachtige land. Lees meer over:

Zin in een ontspannen vakantie? Boek een yoga reis bij ons! Neem gerust contact met ons op voor vragen of meer informatie.