Dahab & Nuweiba informatie

Dahab & Nuweiba zijn beiden een kleine badplaats en bedouin nederzetting in Egypte, aan de Golf van Akaba. Van origine een Bedoeïenen plaats en vissersdorp. Nuweiba is nog wat kleinschaliger zelfs.

De combinatie van een krachtige en spirituele energie, respect voor de natuur/omgeving, zacht zand, schitterend blauw water en een weelderige strook palmbomen trekt een meer eco-vriendelijk toerisme. Ook merk je het aan de plaatselijke bevolking (locals) en de authentieke Bedoeïenen geschiedenis. De mensen hier wonen heel dicht bij de natuur en zijn sterk verbonden met de Sinaï woestijn en de Rode Zee.

Locatie kaart Dahab, Egypte

Deze 2 door yoga-vakantie zorgvuldig geselecteerde plaatsen zijn niet te vergelijken met het drukke Sharm el Sheikh qua toerisme. Het is er hier rustgevend, dicht bij de woestijn en veel meer 'layed back' en onspannen.

De kleine bars en restaurants aan zee zijn ingericht in Bedoeïenenstijl, met lage tafels en kussens op de grond. Ons kleine resort is hier niet ver vandaan maar wel in het meest rustige en idyllische stukje. Tevens is de bedoeïenenstijl onmiskenbaar verweven met de bouwstijl.

Binnen slechts een paar mijl van deze 2 plaatsen zijn een aantal grote en beroemde avontuurlijke natuurplekken. Er zijn uitstekende duikplekken zowel in het noorden en het zuiden, waaronder het wereldberoemde Blue Hole. Maar je kunt al prachtig snorkelen en duiken direct bij ons aan het strand. Bijvoorbeeld: Net ten zuiden zijn de wadi's (valleien) van Qnai el-Rayan en Qnai el-Atschan.

Verwen je lichaam en geest en boek een yoga reis bij ons! Neem gerust contact met ons op voor vragen of meer informatie.