Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen:

- Is het gevaarlijk waar we naar toe gaan in Egypte  ?

Daar kunnen we een heel eenvoudig antwoord op geven: Nee. We gaan naar de vredelievende gebieden rondom de rode zee. En we zitten tevens in een erkend (Yoga) Hotel direct aan de kust.

Onze accommodatie aan de rode zee is ver weg van de 'revolutie haarden' : en het meest rustige, mooie en vredelievende deel wat je maar kan bedenken.

Met een zeer relaxte vakantiesfeer en hard werkende lieve mensen. Die eerlijke (FAIR-TRADE !) relaties van ons hard nodig hebben voor het behoud en wederopbouw van hun gezin en daarmee ook hun land !

- Moet ik al een ervaren yoga leerling zijn ?

Nee dat hoeft zeker niet. Beginnende yoga studenten zijn ook van harte welkom bij ons!

Natuurlijk is het handig en prettig voor je zelf als je alvast kennis gemaakt hebt met yoga door middel van een aantal lessen. Zodat je weet dat het intensiever beoefenen van yoga tijdens je vakantie iets voor jou zou kunnen zijn.

- Wat als ik niet alle yoga-asanas volledig mee kan doen?

We geven altijd alternatieven en aanpassingen voor de yoga asana’s en series.

Indien sommige oefeningen met aanpassing echt te moeilijk zijn raden we je aan wel actief aanwezig te blijven. Ofwel met de aanpassing, ofwel in de ‘kind-houding’ of ‘lotus-houding’. Het kan ook heel inspirerend zijn om even rust te nemen voor je zelf en je mede studenten de asana zien afronden. Let wel: Yoga is niet een competatieve bezigheid. Het is een zeer persoonlijke maar ook sociale beoefening van lichaam en geest. Het leert je je grenzen te verleggen zonder je zelf pijn te doen. Zacht te zijn voor jezelf met tegelijk genoeg uitdaging. En de mentale rust en fysieke verbeteringen zullen zich snel ontwikkelen op deze heel bijzondere yoga-vakantie en plek.

- Kom ik aan mijn trekken als ervaren yoga leerling ?

Ja zeker. We zullen zowel de eerste serie Ashtanga-yoga volledig beoefenen en tevens worden (delen van) de tweede serie door genomen. Daarnaast zal de aerial yoga les cq workshop voor iedereen een heel (speelse) uitdaging wezen met een grote ‘Fun-factor’.

- In welke taal wordt er les gegeven?

Afhankelijk van de nationaliteit van de verschilende deelnemers past de docente de voertaal aan. Dit zal bij gemengde nationaliteiten ‘Engels’ zijn. Maar indien nodig met hier en daar een woord Duist , Nederlands, of zelfs Arabisch woordje. Indien de groep Nederlands of Belgsich is: dan zal de voertaal Nederlands blijven.

- Kan ik het water uit de kraan drinken?

Nee. Zoals in vele tropische landen kan dat niet. Iedereen koopt flessen water. En als je een gevoelige maag hebt: let dan een beetje op met bijvoorbeeld rauwe sla in een restaurant eten.

- Moet ik reis vaccinaties nemen?

Zelf hebben wij vaak gereist zonder vaccinaties. Maar officieel wordt aanbevolen: Vaccinatie tegen hepatitis A en B. En DTP. Controleer altijd zelf de gegevens en informatie rondom gezondheid bij je (plaatselijke) GGD.

- Hoe zit het met fooien?

Wij doen aan fair-trade dus de mensen worden eerlijk betaald en niet uitgebuit. Natuurlijk zijn er in Egypte helaas flinke geld tekorten momenteel. Maar je staat geheel vrij al of niet een fooi te geven.

Het is wel zo dat de jongens die jou kamer verschonen en of opruimen een fooi verwachten.Dit klopt ook binnen hun systeem. TIP: Doe dit bijvoorbeeld aan het eind van je vakantie. Je hoeft echt niet voor elke actie iets te geven. Een vriendelijke houding , glimlach en een dankjewel betekent ook al heel veel in de dagen dat je er bent

Wij hebben voor jullie :

Yogamatten, dekens ,kussentjes voor onder andere meditatie; Ons team met bijbehorende prachtige verzorging, programma en.. Onze open armen met de perfecte locatie en mensen in Dahab !

Namens ons Team Yogavakantie :

Hopelijk tot ziens!