Juliette Dormaar-Khalaf

Wie ben ik?

Ik heet Juliette Dormaar-Khalaf. Ik woon en werk voor het grootste deel samen met mijn man, Anwar Khalaf in Rotterdam, Nederland. Niet alleen werd ik verliefd op mijn man, maar ook op Egypte. Met alle controverses van de cultuur en de warmbloedige mensen inbegrepen.  De Sinaï heeft in het bijzonder mijn hart in 2007 gestolen. Hier voel je onmiddellijk de overvloed van een zuivere prana (levens-energie) gedragen door het respect van de bevolking voor hun omgeving.

Yoga wortels

Ik ben een gepassioneerde, gekwalificeerde Hatha (200HRS) en Ashtanga (60HRS) yoga docente, aerial-yoga docente, BA dans-therapeute, choreografe en lucht-acrobate.  (Flyingartwork.nl  & yogartschool.nl)

Ik beoefen yoga ruim 12 jaar en studeerde bij Marianne Wells (Costa-Rica/Hatha-flow Yoga RYT). En sinds 2011 bij Manju Pattahbi Jois (Ahstanga yoga). Over mijn docenten wil ik het volgende zeggen:” Ik ben dankbaar voor de getalenteerde docenten die mij begeleiden op mijn leer-weg, waaronder Marianne Wells , Mark Mitwell, Mark Darwby, Manju Pattabi Jois, Nancy Gilgoff  en vele ander getalenteerde docenten die mij hebben verrijkt en nog steeds verrijken"

Mijn lessen in Egypte 

Ik geef les in een stijl van yoga dat zowel elementen van vinyasa flow en Ashtanga yoga bevat. Als ook de goede alignment en basistechnieken van Hatha yoga. Indien nodig gebruiken we een aantal Iyengar technieken (props voor alignment etc). Op die manier geloof ik dat je een verantwoorde ontwikkeling van de asana’s beoefent, met voldoende aandacht voor de ademhaling, pranayama en de verbindingen van de asana’s. Vaak ontstaat er een creatieve flow in mijn lessen. Daarbij sta ik altijd open voor de mensen uit de groep die ik voor mij heb. Mijn lessen sluiten we af met een geleide meditatie in combinatie met savasana.

Daarnaast geef ik met veel plezier een nieuwe yoga-fusion. Namelijk: Aerial yoga. of wel: Lucht yoga. Hierbij gebruik ik ook mijn creatieve kant en brede beroepsachtergrond als choreografe, acrobate en dans-therapeute om de mensen een bijzondere (yoga)ervaring mee te geven. Acro-Yoga elementen kunnen daar ook bij toegepast worden.

Op een verantwoorde maar speelse wijze leid ik jullie door de mogelijkheden qua yoga beoefening en qua ‘loskomen’ in de lucht.  Aerial yoga is een unieke ervaring van het beoefenen van verschillende asana's en variaties. Dit terwijl je geheel of gedeeltelijk los komt van de grond d.m.v onze yoga-hangmatten.

Een unieke combinatie van yoga en luchtacrobatiek!

Hierdoor ervaar je op een veilige wijze een nieuw gevoel van vrijheid. Waarbij de sensatie van 'zweven' of 'vliegen' bereikt kan worden. Mits verantwoord uitgevoerd door een professionele docent.

Ook zal je bepaalde asana’s anders ervaren en misschien verder komen dan dat je ooit hebt gedaan. Op een speelse en creatieve wijze krijgt het ‘kind in ons' zo de ruimte en kunnen we veilig onze grenzen verleggen: Een totaal nieuwe belevenis! Mijn lucht yoga lessen zijn geschikt voor elk niveau.

Ik geef een bijzondere balans aan de yoga vakantiegangers mee: enerzijds genoeg gronding en rust en anderzijds genoeg uitdaging en speelsheid. We bieden met onze specifieke yoga lessen een bijzondere gefundeerde verdieping in de yoga beoefening voor iedereen. Zowel toegankelijk voor beginners als gevorderden.